Rubber Mengsels

RubberMengsels

De mengactiviteiten van Hercorub staan zowel ten dienste van klanten voor rubbermengsels als voor onze eigen vulcanisatieafdelingen.
Het ontwikkelen en verfijnen van compounds gebeurt door onze R&D afdeling in een goed uitgerust labo.

Mengselontwikkeling 

Mengselontwikkeling 

We hebben een uitgebreide database van mengselrecepten die voor vele toepassingen geschikt zijn. Op basis hiervan vinden we altijd een gepaste oplossing om aan de verwachting van de klant te beantwoorden.

Is geen van deze recepten optimaal geschikt, dan verfijnen we bestaande mengsels of ontwerpen we een volledig nieuw mengsel in onze eigen R&D afdeling.

 Elk ontwerpproces verloopt in nauw overleg met de klant. We toetsen systematisch de vorderingen totdat we het resultaat bereikt hebben dat voldoet aan de eisen van de klant.  

Naast de courant gebruikte polymeren zoals NR, SBR, CR, NBR en EPDM bieden wij ook rubbermengsels aan op basis van specialere polymeren zoals FPM, CSM, AEM, ACM, ECO, HNBR, IIR, …

We hebben de knowhow om zowel zwarte roetgevulde als gekleurde mengsels te ontwikkelen volgens internationale normeringen, gestandaardiseerde kleurenpaletten of gewoon volgens de verwachtingen van de klant.

Hierbij wordt er steeds rekening gehouden met ecologische regelgeving zoals REACH.

Voor de ontwikkeling en kwaliteitscontrole van compounds beschikken we over een eigen labo met moderne test- en meetapparatuur en over een labomixer en labowals voor de aanmaak van kleine proefmengsels.

Mengselproductie

Het afwegen van fijnchemicaliën gebeurt volautomatisch in ons nieuw afweegsysteem. Ook de dosering van vulstoffen en oliën gebeurt grotendeels automatisch en rechtstreeks in de mixers.

Het volledige afweegproces én het mengproces worden digitaal geregistreerd en real-time gevisualiseerd in onze MES-software.

Hercorub beschikt in totaal over vier menglijnen: Drie menglijnen voor zwarte, roetgevulde rubbermengsels en één voor gekleurde rubbermengsels.

Deze menglijnen staan onafhankelijk van elkaar opgesteld om contaminatie te vermijden.

Onze mixers zijn uitgerust met open wals en stock-blender en volledig geautomatiseerde batch-off installaties. 

We kunnen de rubbermengsels op meerdere manieren aanleveren: als losse of wigwag-gestapelde vellen, gekalanderde vellen of op maat gesneden of als geëxtrudeerde strips.

Productie van geëxtrudeerde strips gebeurt op onze twee vacuüm-extrusielijnen. Het eindloze rubberlint kan zowel ongefilterd als gefilterd tot filterfijnheden van 180mesh geproduceerd worden.

Hercorub tot uw dienst

Hercorub ontwikkelt en produceert technische rubbermengsels op maat voor uw industriële toepassing.

Productgroepen

NR / SBR compounds

Natuurrubber (NR) is het oudste rubbertype, maar tot de dag van vandaag maakt dit nog steeds meer dan 40% uit van de totale rubberproductie. De hoge rek en veerkracht van natuurrubber leent zich perfect voor dynamische toepassingen.

SBR rubber is een synthetisch rubber dat vaak als tegenhanger van natuurrubber wordt aanzien. Blends van NR en SBR worden veel toegepast om de mechanische eigenschappen voor een bepaalde toepassing te optimaliseren.

onze oplossing voor uw industrie 

EPDM compounds

EPDM wordt omwille van zijn excellente weerstand tegen weersinvloeden zoals ozon, UV, regen, warmte en koude frequent toegepast in de bouwsector en de automobielindustrie (vb. raamdichtingen) en in de elektriciteitssector (zowel isolerende, antistatische als conductieve componenten in LV,MV en HV toepassingen).

Daarnaast wordt EPDM ook veelvuldig gebruikt voor o.a. dichtingen bij drinkwater- of toepassingen in de voedingsindustrie.

CR Compounds

Polychloropreen (CR), beter gekend onder de merknaam Neopreen, is eigenlijk een allround rubber. Het heeft een behoorlijke resistentie tegen zonlicht, oliën en niet al te agressieve chemicaliën. Daarnaast heeft het ook vlamdovende en isolerende eigenschappen.

NBR en HNBR compounds

Nitrilrubber (NBR) wordt voornamelijk ingezet in toepassingen waarbij er resistentie tegen oliën, vetten, koolwaterstoffen en verdunde zuren vereist is.

De eigenschappen van NBR worden mee bepaald door het gehalte aan acrylonitril. Meer acrylnitril verbetert de mechanische eigenschappen en de weerstand tegen olie en brandstof, maar verhoogt de glastransitietemperatuur.

HNBR (Hydrogenated Nitrile Butadiene Rubber) wordt toegepast waar een standaard NBR niet meer voldoet. Het is bestand tegen hogere temperaturen, hogere dynamische belastingen en het is beter bestand tegen een aantal oliën en vetten.

onze oplossing voor uw industrie

AEM compounds

AEM (Ethylene acrylic rubber) wordt hoofdzakelijk gebruikt in toepassingen waarbij zowel oliebestendigheid als een goede warmtebestendigheid van vereist zijn.

Voor toepassingen zoals motordichtingen en motorslangstukken is AEM vaak een goedkoper alternatief dan HNBR, zonder in te boeten op levensduur.

FKM compounds

FKM polymeren (behoort tot de fluorelastomeren) zijn beduidend duurder dan de meer courantere types. Ze zorgen voor extra hitte- en chemische weerstand.

FKM's kunnen worden onderverdeeld in verschillende klassen op basis van hun chemische samenstelling en hun fluorgehalte.

onze oplossing voor uw industrie

Heeft u nog vragen?

Ons team van specialisten helpt u graag verder.

contacteer ons

Laatste nieuws

Lees meer

In de kijker

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail