Rubberproducten

Rubberproducten

In onze vulcanisatieafdelingen produceren wij rubberproducten door middel van verschillende productietechnieken zoals injection molding, compression molding en extrusie.
​​​​​​​Elke productietechniek heeft zijn specifieke voordelen. In functie van de specifieke vormgeving, afwerkingsgraad, seriegrootte en materiaaleisen van het rubberproduct wordt de meest geschikte techniek toegepast

bekijk onze industrieën

Design op maat

Productontwikkeling

Hercorub stelt haar kennis en ervaring graag ter beschikking van uw technische of R&D afdeling.

Tijdens de ontwikkelings- en ontwerpfase van uw product staat onze engineering afdeling u graag bij in de materiaalkeuze vormgeving van het product. Geholpen door onze enorme ervaring en kennis opgedaan in een brede waaier van verschillende industrieën, weten wij samen met uw informatie de beste oplossing voor te stellen.

Matrijzen worden door onze eigen engineering afdeling ontworpen met courant gebruikte 2D en 3D CAD-software.

Spuitgieten

 Onze persafdeling is uitgerust met een 30-tal moderne injectiepersen met een sluitkracht van 50 tot 1.000 ton en met injectievolumes tot 24.000cc. We hebben zowel verticale machines, waarbij de rubberproducten handmatig tot halfautomatische ontvormd worden, als horizontale injectiemachines met volledig geautomatiseerde ontvorming. Door middel van een real-time koppeling van de machines met MES software, waarborgen we de technische en statistische beheersing van het vulcanisatieproces.

We kunnen inserts uit verschillende materialen zoals staal, messing, PA, Kevlar en kunststof in de producten verwerken. Het vulcanisatieproces zorgt voor een perfecte hechting van deze materialen met het rubber. Chemische hechtingslagen kunnen zowel handmatig als met onze automatische coatingmachine op de inserts aangebracht worden

In onze controleafdeling worden de geproduceerde rubberproducten afgewerkt, gecontroleerd  en verpakt. Dankzij het gebruik van cryogeen ontbraaminstallaties verzekeren we een optimale productafwerking.​​​​​​​

productgroepenonZe oplossingen voor uw industrie

 Extrusie en confectie

Onze extrusie-installatie laat zowel continu LCM-vulkanisatie als vrije vulkanisatie in autoclaaf toe.

Extrusiematrijzen worden in ons atelier aangemaakt om de doorlooptijd van nieuwe profielen zo kort mogelijk te houden.

De geometrie van nieuwe rubberprofielen wordt op een profielprojector geverifieerd. Ook tijdens de serieproductie van profielen wordt een dimensionele en visuele controle uitgevoerd.

Volgens de wensen van de klant leveren we geëxtrudeerde profielen zowel op rol als op lengte gesneden.

Het is mogelijk om deze profielen eindloos of met hoeklassen op de gewenste maat te verbinden door middel van warmvulcanisatie of verlijming.

In deze afdeling vervaardigen we ook specifieke stukken zoals bijvoorbeeld rubberen ellebogen, slangstukken en bochten, al dan niet versterkt met doekinlagen of metalen spiraal. Deze stukken worden handmatig opgebouwd en vervolgens in autoclaaf gevulkaniseerd.

Voor rechte slangstukken is een geslepen gladde afwerking eveneens mogelijk.

productgroepenonZe oplossingen voor uw industrie

Hercorub tot uw dienst

Onze core business is de productie en toelevering van technische rubberproducten op maat voor industriële toepassingen. 

Bent u actief in een industriële sector waarin hoogwaardige rubberen onderdelen noodzakelijk zijn, dan hebben wij wellicht de oplossing voor u!

Bekijk hier onze specialisaties

Productgroepen

Volrubberen vormdelen

In vele toepassingen bieden standaard rubberen componenten niet de gewenste of meest optimale oplossing. In dit geval werken onze R&D en engineering afdelingen in nauw overleg met de klant een ontwerp uit dat zowel op vlak van vormgeving als materiaalkeuze aan de vereisten voldoet.

Rubber-metaal vormdelen

Het inwerken van één of meerdere metalen onderdelen in een rubberproduct behoort ook tot onze mogelijkheden. Bij de productie van dit soort rubberen vormdelen wordt een zeer goede hechting tussen metaal en rubber gegarandeerd.

Hercorub beschikt over een carouselspuitcabine om deze metalen delen te voorzien van de geschikte hechtingslagen.

Ook onderdelen uit andere materialen kunnen ingevulcaniseerd worden in het rubberproduct zoals wielkernen uit polyamide, Kevlar weefselinlages en slijtvaste keramische tegeltjes.

Ontdek onze oplossing voor uw industrie.

Geëxtrudeerde profielen

Op maat geëxtrudeerde rubberen profielen worden zeer breed toegepast in zowel alle sectoren:

  
  • Afdichtingsprofielen voor ramen en deuren in de woningbouw en cabinebouw;
  • Akoestische of mechanische dempingsstrips
  • Dichtingen voor sluispoorten
  • Eindloos gevulcaniseerde dichtingen voor grote filterinstallaties

Laatste nieuws

Lees meer

Heeft u nog vragen?

Ons team van specialisten helpt u graag verder.

contacteer ons

In de kijker

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail